TRY-OUT KARATE CLOSE QUARTER FIGHTING SYSTEM. ZATERDAG 15 JUNI – 12:00 tot 12:30.

Op zaterdag 15 juni hebben we een speciale try-out van Karate. Tijdens de try-out kun je kennismaken met het Close Quarter Fighting System (CQFS) binnen de context van traditionele karate kata’s.

Door deze unieke benadering leer je niet alleen de bewegingen van karate, maar ook hoe je deze effectief kunt toepassen in echte agressieve confrontaties. Het programma is opgebouwd uit drie modules:

  1. Stand-up module: Hierin leer je de basis van staand vechten. Dit omvat stoten, trappen, en de juiste lichaamshouding om jezelf te verdedigen terwijl je rechtop staat. De technieken zijn direct afgeleid van de traditionele kata’s, wat zorgt voor een naadloze overgang van de trainingsmat naar een praktische toepassing.
  2. Close combat module: Deze module richt zich op vechten in nauwe ruimtes. Je leert technieken voor korte afstand, zoals elleboogstoten, knie-aanvallen, en grepen die effectief zijn wanneer je dicht bij je tegenstander bent. Ook hier worden de bewegingen en strategieën geïnspireerd door de kata’s, waardoor je een diepere waardering krijgt voor de traditionele vormen.
  3. Anti grappling module: In deze module ligt de focus op verdediging tegen vastpakken en worsteltechnieken. Je leert hoe je jezelf kunt bevrijden uit grepen, hoe je kunt voorkomen dat je naar de grond wordt gebracht, en hoe je kunt reageren als je toch in een worstelsituatie terechtkomt. De technieken zijn ontworpen om snel en effectief te zijn, gebruikmakend van principes uit de kata’s.

Door deze modules te combineren met de traditionele kata’s, leer je niet alleen de fysieke bewegingen, maar ook de onderliggende principes en strategieën die karate zo effectief maken.

Dit try-out is zowel voor onervaren vechtsporters als voor gevorderde vechtsporters die hun vaardigheden willen aanscherpen interessant. Altijd al een Karate of Close Quater Fighting les willen ervaren? Meld je dan aan via de onderstaande link. 

LAAT JOUW GEGEVENS ACHTER EN WIJ BELLEN JE OP OM DE TRY-OUT TE PLANNEN.

8 + 8 =